vrijdag 7 januari 2022

Motorfiets Kabels

 Bediening kabels in alle soorten en maten.

Wij leveren uit voorraad veel soorten koppeling, gas, snelheid, toeren en remkabels. Vaak hebben wij wel een oplossing voor elk merk motorfiets en ook bieden wij zelfbouw mogelijkheden(zie verder onder)

Motorfiets Kabels
Wat vaak niet begrepen word is dat wij niet "even" met een oude kabel langs+- 1200 kabels kunnen lopen en de verpakkingen open gaan trekken om te vergelijken dus dit dien je zelf al via forums, google of met collega motorrijders uit te zoeken.

Zoveel soorten en maten kabelsZoveel soorten en maten kabels

Wij kunnen ook op speciale bestelling alle nog leverbare originele kabels leveren dus voor alle merken Japans en ook redelijk wat overige merken. Daarnaast kunnen wij als wij het voorbeeld van de oude "originele"kabel deze na laten maken maar dan wel met een minimum aantal van 20 stuks met een levertijd van +- 2 maanden.

Zelfbouw Kabels maken
Zelf je kabel maken.
Je kunt natuurlijk ook zelf je kabel maken, wij leveren veel universele kabel artikelen waarmee je aan de slag kunt.(klik op de bovenstaande afbeelding) Wij leveren tonnetjes en universele kabels uit voorraad.

Tips.
Gebruik de oude aansluitingen van je originele kabel en monteer deze op je zelf te bouwen kabel. 
Als je de mogelijkheid hebt om te solderen met bv gasbrander of een flinke soldeerbout dan kun je het beste de binnenkabel uiteinden "vertinnen" en dan ook tevens het tonnetje verstevigen met soldeertin, gebruik wel bv S39 voor goede hechting.

Je gebruikt dan in grote lijnen de universele binnen en buitenkabel en de originele aansluitingen zodat je vrij simpel een nieuwe kabel hebt gecreëerd.

Universele koppelingskabel
Kabel onderhoud.
Je kabel loopt altijd wel lang delen van het motorblok of uitlaat waardoor deze heet wordt. Het beste zou je als de kabel wat stroef wordt de bovenkant(dus bij het stuur) los kunnen halen en dan met een beetje plakband een plastic zakje/trechtertje creëren waar je wat motorolie in kunt doen(klein beetje!)en deze een nachtje zo recht mogelijk omhoog laten staan waardoor de olie langzaam door de hele kabel kan zakken.
Voorbeeld om kabel te olieen(via de link ga je naar olie producten.

Zware koppeling.
Voor de koppelingen met kabel die zwaar blijven gaan hebben wij ook een hulpmiddel genaamd "Easy Clutch" die je tussen de hevel en de kabel in plaatst, dit maakt het ontkoppelen een stuk lichter. Wij hebben diverse modellen, je kunt op de afbeelding klikken om daar de producten te gaan.

Easy clutch

Levering Programma Roukama

Op Bestelling Leverbaar via Roukama Wij hebben in onze winkel voornamelijk slijtage en ver...