vrijdag 7 januari 2022

Ketting en Tandwielen

Ketting en Tandwielen Tips

Wij bij Roukama Japparts leveren op gebied van tandwielen, kettingen en aanverwante artikelen alles wat je nodig hebt, alle onze ketting kits leveren wij op bestelling van diverse bronnen, uiteraard altijd de goede qualiteit en op speciale bestelling kunnen wij ook alle andere merken leveren, wij leveren ook blinde tandwielen voor projecten of classics waarbij een tandwiel niet meer leverbaar is.
Ketting en Tandwiel sets voor motorfietsen

Tegenwoordig wordt wel elke ketting set voor motorfietsen met een zogenaamde klinkschakel geleverd en niet meer zoals van vroeger met een visje en dat is eigenlijk maar goed ook want de tegenwoordige motoren zijn veel krachtiger dan de klassieke motoren.


Klik hier voor alle KettingkitsDID Kettingen en tandwielen

Er zijn uiteraard verschillende hulpmiddelen beschikbaar, om bv te klinken, de schalm te klemmen wat soms wel wat moeizaam gaan vanwege de krappe passing en de x-ring of 0-ring die er tussen geklemd dient te worden.
Ketting Gereedschap
Tip:
Voor de handige doe-het-zelver die slechts een enkele keer een ketting vervangt zijn er natuurlijk ook andere manieren, hieronder een praktijk oplossing:
Je hebt nodig:
1 stevige hamer(beste is een vuistje)
1 kleinere hamer om te klinken
1 Waterpomptang of lijmtang.

Na montage van de tandwielen breng je de ketting aan en verbind je de 2 uiteinden met  de schalm met 2 pins en de 2 o of x-ringen(op beide pins 1 ringetje) breng dit punt op een positie zodat je redelijk goed het afsluitschalmpje met weer 2 rubber ringetjes op de klink pins kunt drukken, je hebt hiervoor de watertang nodig op het plaatje stukje bij beetje erop te drukken tot deze voldoen uitstekende pins heeft, let op dat je dit plaatje niet te strak doen en vergeet uiteraard ook niet de boel met vet een beetje in te smeren.

Als dit gelukt is gaan we de hamers erbij pakken, nu breng je klinkschakel op de positie van de achterband zo dicht mogelijk bij het frame zodat je tussen de band en de achterkant van de ketting het vuistje kan plaatsen als tegengewicht. Gebruik nu de kleine hamer om de kopjes een paar tikken te geven zodat deze bol komen te staan dat is dus het klinken.

Het klinkt misschien moelijker dan je denkt maar je zult zien dat dot prima werkt zo.

Voor degene die een sleutelclub heeft en/of vaak zelf kettingen monteert raad ik aan wat geld uit te geven aan een stukje gereedschap.

Op de afbeeldingen kun je klikken om naar de juiste pagina's te gaan.




Levering Programma Roukama

Op Bestelling Leverbaar via Roukama Wij hebben in onze winkel voornamelijk slijtage en ver...